Heb je een master (deeltijd) gevonden die bij je past? Dan kun je je aanmelden en inschrijven. Op deze pagina lees je wat je kunt verwachten. Aanmelddeadlines en toelatingseisen verschillen per opleiding. Wil je daar meer over weten, bekijk dan je opleidingspagina.    
 1. Check de aanmelddeadline

  De meeste opleidingen starten op 1 september. Er zijn een aantal flexibele masteropleidingen die ook op 1 november, 1 februari of 1 april starten.

  Kijk bij de opleidingen welke aanmelddeadline jouw master heeft.    

 2. Meld je aan in Studielink

  • Meld je via Studielink aan bij de opleiding. Inloggen bij Studielink kan met je DigiD.
  • Na aanmelding in Studielink ontvang je automatisch een e-mail met daarin een bevestiging van je aanmelding en je studentnummer. 

 3. Voltooi je inschrijving

  • Je krijgt drie maanden voor de start van je studie een instructiemail over het voltooien van je inschrijving. Afhankelijk van je opleiding moet je misschien specifieke documenten aanleveren. Vergeet ook niet de betaling van het collegegeld te regelen en een pasfoto voor je collegekaart te uploaden. 
  • Je ontvangt in dezelfde periode een accountmail om je HU-account te activeren. Met dit account heb je toegang tot de myHU-app. Veel opleidingen maken gebruik van myHU om informatie te delen, zoals over start studie.      
   

 4. Intakegesprek

  Bij sommige opleidingen ontvang je via de mail een uitnodiging voor een digitale intake of een gesprek. Hiermee wordt gekeken hoe goed de studie bij je past.

  Meer weten? Bekijk de studiekeuzecheckpagina voor deeltijd.   

Aanmelden

Ben je er klaar voor?

Kosten

Hoeveel gaat je studie kosten? Op onze pagina over collegegeld zie je op welke kosten je moet rekenen. 

Masteropleidingen met afwijkende kosten

Wil je de Master Project, Programme & Portfolio Management, Master Fysiotherapie, Master of Engineering of Master of Informatics volgen? Voor deze opleidingen gelden afwijkende tarieven. Kijk voor de kosten op de opleidingspagina.

Annuleren

Wil je je aanmelding of inschrijving toch annuleren? Zo pak je het aan.