De leergang Artificial Intelligence is een deeltijd opleiding voor de data professional die zich verder wil verdiepen in vraagstukken op het gebied van Artificial Intelligence.  Deze post-hbo opleiding gaat over het ontsluiten van data om die te verwerken tot bruikbare inzichten. Aan bod komen het acquireren van data, visualisatie, machine learning en deep learning. En we leggen de basis in de programmeertaal Python.

Wil je aan de slag met state of art deep learning technieken, het ophalen en ontleden van data, beoordelen van data kwaliteit en het ontleden en visualiseren van data? De opleiding Artificial Intelligence voorziet in je behoefte aan kennis en tools om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van data snel en effectief in te bedden in jouw werkomgeving.

Enige kennis van machine learning of statistiek is gewenst.


Persoonlijk advies

We helpen je graag verder! Neem contact op voor antwoord op je vragen over de opleiding en je toelaatbaarheid.

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Handig om te weten

Aanmelddeadline 2 weken voor startdata
Startmoment Februari, april, september en november
Lesdata Dinsdag 14.30 - 21.15 uur
Studie-investering 15 uur per week (inclusief colleges)
Kosten

€ 9900 (vrij van btw)

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Deelnemers 6-18
Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Diploma Certificaat met de studie-investering

Opleidingsinhoud

De leergang Artificial Intelligence bestaat uit de volgende mastermodules:

 • Data Mining & Exploration
 • Programming for Data Science
 • Machine Learning  

Tijdens de mastermodules van de leergang krijg je klassikaal onderwijs. Iedere module wordt afgesloten met een schriftelijk tentamen en/of een praktijkgerichte opdracht. Wanneer je de opleiding met succes hebt afgerond ontvang je het het certificaat Digital Innovation & Strategy van Hogeschool Utrecht.

De leerdoelen zijn terug te vinden bij de specifieke mastermodules van deze leergang. Of neem voor meer informatie contact op met de opleiding.

Toelating

Om de post bachelor leergang Artificial Intelligence te kunnen volgen, heb je minimaal een hbo-diploma en twee jaar relevante werkervaring op hbo- of wo-niveau nodig. Toelating vindt plaats na toetsing van het curriculum vitae en een intakegesprek. Beschik je niet over een hbo-diploma? Dan kan je werk- en denkniveau getoetst worden in een intakegesprek.

We gaan graag met je in gesprek om je vragen over de opleiding te beantwoorden en je toelaatbaarheid vast te stellen, op basis van je CV tijdens het intakegesprek. Je meldt je hiervoor aan via de persoonlijk advies button onderaan de pagina.

Docenten

De colleges worden voor een groot deel verzorgd door (gast)docenten uit het bedrijfsleven. Hierdoor sluit de inhoud steeds naadloos aan op de (complexe) vraagstukken uit de hedendaagse markt. Inhoudelijk is de opleiding nauw verbonden met de lectoren van Hogeschool Utrecht en de betreffende onderzoeksgebieden en mede daardoor van hoog niveau.

Na deze opleiding

Eén van de unieke kenmerken van de leergang is dat zij onderdeel is van de Master of Informatics - Business & IT en van de Master of Informatics - Applied Data Science. Deze masteropleidingen zijn door de NVAO geaccrediteerd en daarmee ook internationaal erkend. Wil je je na het volgen van de leergang verder ontwikkelen? Dan is een van deze masters een logische vervolgstap.

Overige informatie

De leergang Artificial Intelligence kost € 9900, vrij van btw. Hier zijn de lesmaterialen bij inbegrepen.

In de mastermodules zijn theorie en praktijk direct aan elkaar gekoppeld. Dit maakt de studie bijzonder effectief en levert voordelen op voor jou en je organisatie. Om de wisselwerking te creëren tussen het opdoen van kennis en delen van praktijkervaringen is een relevante werkplek vereist.

Hogeschool Utrecht organiseert regelmatig een informatiemiddag voor de ICT deeltijdopleidingen. Deze worden aangekondigd via de LinkedIn pagina.

Blijf op de hoogte over het ICT Deeltijd Onderwijs van Hogeschool Utrecht en wat daarmee samenhangt en volg ons op LinkedIn. Hier kondigen wij ook onze “De Master Spreekt Events” aan.


Hogeschool Utrecht organiseert geregeld 'De Master Spreekt...' events.

Aankomende events

1 maart Machine Learning Architectuur

Vorige event

Om je een indruk te geven van mogelijke onderwerpen, vonden in deze reeks eerder plaats: De Master spreekt...

Blijf op de hoogte over het ICT Deeltijd Onderwijs van Hogeschool Utrecht en wat daarmee samenhangt en volg ons op LinkedIn. Hier kondigen wij ook onze “De Master Spreekt Events” aan.

Waarom Artificial Intelligence bij de HU?

 • Volg praktijkgericht onderwijs

  Jouw ervaringen zijn input voor de lessen die je volgt. En wat je leert, pas je meteen toe in je werk.

 • Stroom door naar de master

  Heb je na deze opleiding de smaak te pakken? Dan kun je doorstromen naar de Master of Informatics.

 • Kies voor een topopleiding

  Deze leergang is onderdeel van de Master of Informatics, uitgeroepen tot topopleiding door de Keuzegids Masters 2017.

Deze opleiding is ook onderdeel van:

Direct contact