Toelating

Enthousiast geworden over de duale hbo-opleiding ICT Cyber Security & Cloud? Bekijk dan of jij aan de opleiding kunt beginnen.

Instroomeisen HBO-ICT CYBER SECURITY & CLOUD

Omdat dit een duale opleiding is, vindt een belangrijk deel van je bachelor plaats op jouw werkplek. Je werkgever, jij en Hogeschool Utrecht tekenen daarom samen een 4-jarige leer-werkovereenkomst. Daarin verklaart jouw werkgever:

  • dat het een bedrijf is met een uitgebreide ICT/hosting/Cloud-omgeving.
  • jou te helpen bij het vinden van een werkomgeving voor projecten die je daar niet uit kunt voeren (zelf of via de Stichting Cloud IT Academy).
  • je te ondersteunen met een loopbaanbegeleidingstraject, vanwege de intensiteit van de duale opleiding (zelf of via de Stichting Cloud IT Academy).
  • Heb je nog geen werkgever? Dan kan de Stichting Cloud IT Academy je helpen met het vinden. Zie hiervoor hun website: https://jobinthecloud.nl externe link

De werkomgeving moet ICT-technisch complexe en groot genoeg zijn. Van de deelnemende bedrijven wordt verwacht dat ze naar beste kunnen zullen voldoen aan de (HU HELD) aanbevelingen.

Met een mbo-diploma niveau 4, een havo- of vwo-diploma (alle profielen, oude en nieuwe stijl) kun je direct instromen. 

Om direct aan de slag te kunnen gaan bij een bedrijf, zullen bedrijven de eis stellen dat je relevante ICT werkervaring of vooropleiding hebt (bv. MBO-4 ICT opleiding). 

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het 21+ toelatingsonderzoek haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielinkexterne link en meld je meteen aan voor het onderzoek.

HBO-ICT System Network & Cloud Engineering

Interesse in de bachelor HBO-ict Cyber Security & Cloud?

Heb je nog vragen?