Overheid en ICT zijn in de laatste decennia versmolten tot één. Hierdoor is de complexiteit toegenomen. Het goed kunnen omgaan met die complexiteit in systemen en met uiteenlopende belangen, vergt goed ontwikkelde persoonlijke vaardigheden en een kritische blik. De post-bachelor IT Driven Government richt zich zowel op de ontwikkeling van mensen met betrekking tot ICT als op persoonlijke vaardigheden.  

Tijdens de Post-HBO IT Driven Overheid leer je omgaan met de complexiteit van IT projecten bij de overheid, zowel vanuit het perspectief van projectmanagement als van ICT.

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Opleidingsadvies op maat

Kom je er niet uit of heb je vragen? Ga in gesprek en laat je adviseren.

Handig om te weten

Aanmelddeadline 2 weken voor startdatum
Startmoment september
Lesdata Dinsdag van 14.30-21.15 uur
Studie-investering 15-20 uur per week (inclusief colleges)
Kosten

€ 10500 (vrij van btw)

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Deelnemers 12-17
Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Diploma Certificaat met de studie-investering

Opleidingsinhoud

 

IT Driven Overheid bestaat uit 4 mastermodules en een leerlijn persoonlijke vaardigheden.

Modulebeschrijvingen

Tijdens de mastermodules van de leergang krijg je klassikaal onderwijs. Iedere module wordt afgesloten met een schriftelijk tentamen en/of een praktijkgerichte opdracht. Wanneer je de opleiding met succes hebt afgerond ontvang je het het certificaat IT Driven Government van Hogeschool Utrecht.

De leerdoelen zijn terug te vinden bij de specifieke mastermodules van deze leergang. Of neem voor meer informatie contact op met de opleiding.

Toelating

Om de post bachelor leergang IT Driven Overheid te kunnen volgen, heb je minimaal een hbo-diploma en twee jaar relevante werkervaring op hbo- of wo-niveau bij de Overheid nodig. Toelating vindt plaats na een persoonlijke kennismaking op basis van curriculum vitae en diploma(‘s).

Beschik je niet over een hbo-diploma? We bespreken graag de eventuele mogelijkheden.

Docenten

[De colleges worden voor een groot deel verzorgd door (gast)docenten uit het bedrijfsleven. Hierdoor sluit de inhoud steeds naadloos aan op de (complexe) vraagstukken uit de hedendaagse markt. Inhoudelijk is de opleiding nauw verbonden met de lectoren van Hogeschool Utrecht en de betreffende onderzoeksgebieden. Mede daardoor is de opleiding van hoog niveau.

Na deze opleiding

 

Eén van de unieke kenmerken van de leergang is dat zij onderdeel is van 2 masteropleidingen: de Master of Informatics - Business & IT en de Master Project, Programme & Portfolio Management. Deze masteropleidingen zijn door de NVAO geaccrediteerd en daarmee ook internationaal erkend.

Wil je je na het volgen van de leergang verder ontwikkelen? Dan is een van deze masters een logische vervolgstap.

 

Overige informatie

De leergang IT Drviven Government kost € 10.500,-, vrij van btw. Hier zijn de lesmaterialen bij inbegrepen.

In de mastermodules zijn theorie en praktijk direct aan elkaar gekoppeld. Hierdoor is de studie bijzonder effectief en levert het jou en je organisatie veel voordelen op. Om de wisselwerking te creëren tussen het opdoen van kennis en delen van praktijkervaringen is een relevante werkplek vereist.

Hogeschool Utrecht organiseert regelmatig een informatiemiddag voor de ICT deeltijdopleidingen. Deze worden aangekondigd via de LinkedIn pagina.

Blijf op de hoogte over het ICT Deeltijd Onderwijs van Hogeschool Utrecht en wat daarmee samenhangt en volg ons op LinkedIn. Hier kondigen wij ook onze “De Master Spreekt Events” aan.


Hogeschool Utrecht organiseert geregeld 'De Master Spreekt...' events.

Aankomende events

1 maart Machine Learning Architectuur

Vorige event

Om je een indruk te geven van mogelijke onderwerpen, vonden in deze reeks eerder plaats: De Master spreekt...

Blijf op de hoogte over het ICT Deeltijd Onderwijs van Hogeschool Utrecht en wat daarmee samenhangt en volg ons op LinkedIn. Hier kondigen wij ook onze “De Master Spreekt Events” aan.

Waarom IT Driven Government bij de HU?

  • Toegepaste innovatie met ICT

    Je doet diepgaande kennis op van projectmanagement en IT binnen de overheid.

  • Soft skills ontwikkeling

    Je ontwikkelt skills om je stakeholders effectief te benaderen.

  • Projectmanagement op Masterniveau

    Deze leergang is onderdeel van de Master of Informatics en de Master Project Management en is speciaal ontwikkeld voor Overheidsmedewerkers.

Deze opleiding is ook onderdeel van:

Direct contact

Portret van Thuy-Vy Nguyen, manager Master Project Management

Thuy-Vy Nguyen

Interesse in de opleiding IT Driven Government?

Volg ons op LinkedIn