Toe aan de volgende stap in je carrière als zorgprofessional? Kies dan voor een studie van de HU, dé specialist op het gebied van praktijkgerichte opleidingen in de zorg. Wat je bij ons leert, pas je direct toe in je werk.

Weet je nog niet wat je wilt studeren? Lees meer over onze thema’s en ontdek wat er mogelijk is.

Thema's binnen Vakgebied Gezondheidszorg & Welzijn

 • Student Fysiotherapie ondersteunt een oudere vrouw die loopoefeningen doet.
  Bewegingsstudies

  De vraag naar gespecialiseerde fysio- en oefentherapeuten neemt de komende jaren flink toe. Ben jij de bewegingsspecialist van de toekomst?

 • Studenten Orthoptie doen oogmetingen bij elkaar
  Paramedisch

  Zorg komt steeds dichter bij huis. Professionals in verschillende zorg- en welzijnsdisciplines moeten goed samenwerken om deze zorg mogelijk te maken.

 • Docent staat in de klas te praten met groep studenten
  Sociaal Juridisch

  De sociaal-juridisch professional helpt cliënten de weg te vinden in de regels en wetten. Ben jij die flexibele hulpverlener met integrale blik?

 • Social Work

  Mensen ondersteunen zodat ieder tot zijn recht kan komen, ruimte makend en waardering voor anders-zijn, opkomen voor rechten en belangen. Wil jij eraan bijdragen dat mensen kunnen meedoen in de samenleving?

 • Fysiotherapeut zittend in gesprek met oudere dame
  Verpleegkunde

  Wil je je (verder) specialiseren als verpleegkundige? Dit is het moment om te investeren in een opleiding op hbo- of masterniveau.

Open avond

Behoefte aan meer informatie of persoonlijk studieadvies? Bezoek de open avond pagina voor de meest actuele informatie.

Volg een volledige deeltijdbachelor- of masteropleiding, of juist een korte cursus of module. Binnen ons onderwijsconcept van ‘blended learning’ combineer je leren in de klas met leren op je werkplek, individueel en in kleinschalige leerteams. Studieopdrachten zijn dus gekoppeld aan de praktijk, zodat je direct aan de slag kunt met wat je hebt geleerd.

Uit de praktijk: onderzoeksproject GODIVA

Achterstand in de motorische ontwikkeling van baby’s kan later ernstige gevolgen hebben. Onderzoeksproject GODIVA ontwikkelde een app om baby’s te volgen met je mobiel.

Bekijk dit project

Midden in de maatschappij

De zorg is contant in beweging. Met praktijkgericht onderzoek dragen we bij aan oplossingen voor uiteenlopende en actuele maatschappelijke thema’s. We werken daarbij nauw samen met bedrijven en organisaties uit de branche, ook bij de ontwikkeling van onze opleidingen. De combinatie van onderzoek en beroepspraktijk zorgt voor onderwijs van hoog niveau. Dat zie je ook terug in het docententeam. Onze docenten komen vaak uit de praktijk en zijn echte experts in hun vakgebied.

HU GEZOND&WEL Centrum

De HU beschikt voor verschillende zorgopleidingen over een eigen centrum. Studenten adviseren en behandelen daar kosteloos echte patiënten, onder deskundige begeleiding van docenten. Nieuwsgierig? Bekijk de video!