Digitalisering biedt ongekende mogelijkheden, maar we zien ook de nodige uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan cybersecurity, privacy, filter bubbles, de toenemende systeemcomplexiteit en veranderende wet-en regelgeving. Veel organisaties zitten momenteel middenin een digitale transformatie. Het bedrijfsleven zit te springen om goed opgeleide ICT’ers die technologische kennis combineren met een stevige visie en strategische kennis.

Om aan deze vraag te voldoen, biedt Hogeschool Utrecht een brede selectie aan opleidingen, leergangen en masterclasses. 

Voordelig studeren

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Opleidingen in dit thema

Open avond

Behoefte aan meer informatie of persoonlijk studieadvies? Bezoek de open avond pagina voor de meest actuele informatie.

Waarom bij de HU?

  • Kwalitatief en persoonlijk onderwijs

    De Master of Informatics is vier jaar op rij door studenten verkozen tot Topopleiding. Dit is onder andere te danken aan de wisselwerking tussen theorie en praktijk en de focus op implementatie in de werksituatie.

  • Flexibele deeltijdopleidingen

    Je kiest zelf de inhoud en het niveau, maar ook het tempo en de vorm (online of op de HU) waarin je studeert. We bieden ook onderwijs op maat en incompany-trainingen, waarbij we de specifieke wensen van de organisatie als uitgangspunt nemen.

  • Nauwe samenwerking met wetenschap en praktijk

    Bij de ontwikkeling van nieuwe opleidingen werken we intensief samen met beroepsverenigingen en het bedrijfsleven. Inhoudelijk zijn de opleidingen nauw verbonden met de lectoraten van het betreffende onderzoeksgebied en dus van hoog niveau.

Veruschka Kavelaars

"In 1 jaar omgeschoold naar IT"

Veruschka Kavelaars (33)