Ben je praktisch ingesteld, wil je een diploma op hbo-werk-en-denkniveau én direct aan de slag? Dan is een tweejarige Associate-degree (Ad) opleiding echt iets voor jou.

Voltijd of deeltijd Ad-opleiding

Van Bedrijfskunde tot Eventmanager en van Schrijftolk tot Human Resource Management: de mogelijkheden zijn eindeloos. Bekijk de voltijd en deeltijd Ad-opleidingen.

Wat is een associate degree?

Video afspelen
2:35

Ontdek of een Ad-opleiding bij je past

Wil je weten of een Ad-opleiding iets voor jou is? Doe de interactieve tour. Luister naar de ervaringen van een Ad-student, kijk filmpjes en VR-foto’s en laat je hersenen kraken, want je kennis wordt op de proef gesteld!

Wat is een Associate degree (Ad)? 

Een Associate degree-opleiding is een praktijkgerichte opleiding op hbo-niveau die twee jaar duurt. Je werkt mee aan verschillende praktijkopdrachten en denkt na over oplossingen voor echt bestaande problemen in de maatschappij. Zo doe je relevante ervaring op en word je klaargestoomd tot professional voor een mooie toekomst in het bedrijfsleven. 

Voor wie is een Ad-opleiding? 

Een Associate degree-opleiding is geschikt voor mbo-4 studenten en havisten. Voor mensen die graag willen doorstuderen, maar twijfelen of een vierjarige hbo-opleiding wel iets voor ze is. En voor mensen die al een paar jaar werkervaring hebben en zich graag verder willen ontwikkelen. Het is een opleiding voor alle studenten met een praktische instelling. In voltijd en in deeltijd.

Iets voor jou?

  • Je hbo-diploma (niveau 5) in twee jaar

    Start direct na je mbo 4 of havodiploma met het volgen van een Associate degree-opleiding op niveau 5.

  • Doorstromen naar een bachelor

    Na je Ad-opleiding kun je doorstromen naar een verwante bacheloropleiding die dan nog maar twee jaar duurt. 

  • Je werkt aan echte opdrachten

    Je werkt mee aan diverse opdrachten, bij echte bedrijven en past zo je geleerde theorieën direct toe in de praktijk.

Heb je nog vragen?