Denk jij erover om aan Hogeschool Utrecht te gaan studeren? Leuk! Weet je al welke voltijdopleiding het moet worden of heb je nog geen idee? Hoever je ook bent, we helpen je graag om de juiste keuze te maken. 

Maak online kennis met de opleiding

Ben je benieuwd naar één of meerdere opleidingen? En wil je meer weten over de inhoud? Volg dan de online opleidingspresentaties tussen 8 en 17 februari. Studenten en docenten vertellen je alles wat je moet weten. Zo ontdek jij of de opleiding voldoet aan wat jij verwacht.

Met de online opleidingspresentaties krijg je een goed beeld wat je gaat doen tijdens een studie. Daarna is het de hoogste tijd om kennis te maken zonder beeldscherm. Tijdens onze open dag ervaar je wat het is om rond te lopen op de HU en onze campus.

 1. Open dag op locatie

  Ervaar hoe het is om aan de HU te studeren tijdens de open dag op locatie op 18 maart en 1 april. Je ontmoet studenten, docenten, ziet de lokalen en proeft de sfeer van de gebouwen.

Wil je erbij zijn? Maak een alert aan. Dan krijg je bericht als je je kunt aanmelden!

Wat zie je tijdens je bezoek aan onze open dag?

Video afspelen
1:00
Een HU-student geeft je een plattegrond tijdens de open dag.

Kom virtueel kijken

Wil je nu alvast rondkijken in onze gebouwen? Dan kan: we hebben virtuele rondleidingen door onze gebouwen. Luister naar de ervaringen van een HU-student, kijk filmpjes en VR-foto’s en laat je hersenen kraken, want je kennis wordt op de proef gesteld!

Are you an international student?

Switch to our international website for more information and sign up to meet us.

Visit our open days

Veelgestelde vragen

Er komen veel vragen binnen over de (online) evenementen. Logisch! Hieronder vind je de meestgestelde. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@hu.nl

Neem je bevestigingsmail met daarin de QR-code mee. Deze wordt gescand bij de ingang. Je kunt de mail gewoon op je telefoon laten zien. Printen is niet nodig.

De meeste events worden meerdere keren aangeboden. Kijk dus eerst of je je voor een ander moment kunt aanmelden. Lukt dat niet? Neem dan contact met ons op via info@hu.nl.

De events worden niet opgenomen, je moet dus goed opletten! Sommige opleidingen sturen na afloop wel de powerpointpresentatie door, zodat  je alles nog even na kunt lezen.

Als je je hebt aangemeld voor de open dag, krijg je per mail een bevestiging met de locatie waar je moet zijn. Een overzicht van de HU-locaties vind je op deze pagina.

De open dag op locatie bestaat uit 3 tijdsblokken waarin je een opleiding kunt bezoeken. De opleiding geeft ieder blok dezelfde informatie. Verspreid over de open dag kan jij dus bij 3 verschillende opleidingen langsgaan. Jij stelt je eigen rooster samen tijdens je aanmelding.

De 3 tijdsblokken zijn:

 • Blok 1: van 9.30 tot 11.00 uur
 • Blok 2: van 11.30 tot 13.00 uur
 • Blok 3: van 13.30 tot 15.00 uur

Is een opleiding vol? Kijk dan eerst of er nog ruimte is tijdens een ander blok.

We willen zoveel mogelijk mensen de kans geven om onze opleidingen te bezoeken. Daarom vragen we je met maximaal twee personen (jij en één introducé) te komen.

In verband met de drukte raden we je aan om met de fiets of met het openbaar vervoer naar de open dag te komen. Bij halte C3 op Utrecht Centraal staan vanaf 8.15 uur speciale bussen klaar die je in ongeveer 20 minuten gratis naar onze locaties brengen.

Als je toch liever met de auto komt, kijk dan op www.vanAnaarBeter.nl voor de route naar het Utrecht Science Park. Let daar op de borden ‘Parkeren open dag HU’ en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. Vanaf de parkeerplaatsen is het zo’n 10 à 15 minuten lopen naar onze gebouwen.

De HU-locatie in Amersfoort ligt dichtbij het station: het is ongeveer 9 minuten lopen naar ons gebouw aan De Nieuwe Poort 21. Parkeren kan betaald, op het parkeerterrein achter het HU-gebouw of in de parkeergarage van het winkelcentrum naast de locatie.

Wij hanteren de volgende basismaatregelen:

 • Heb je corona? Ga in isolatie.
 • Heb je klachten? Blijf thuis en doe een test.
 • Hoest of nies in je elleboog.
 • Was vaak je handen.
 • Schud geen handen.
 • Draag bij drukte een mondkapje en houd afstand.
 • Zorg voor voldoende frisse lucht.
 • Overweeg een vaccin, booster- of herhaalprik.

Bij een toename van coronagevallen kan het zijn dat er aanvullende maatregelen getroffen moeten worden. We houden je op de hoogte wat deze in dat geval zijn.

Heb je de opleidingsinformatie op de website doorgelezen en heb je nog vragen over de inhoud van de opleiding? Mail je vraag naar info@hu.nl, bel met 088 481 81 81 (werkdagen tussen 9.30 en 16.30 uur) of app naar  06 34101698. Wij helpen je graag verder.

We bieden gedurende het hele jaar meeloopdagen aan. Kijk voor meer informatie op deze pagina

De aanmelddeadline voor voltijdopleidingen met een numerus fixus is 15 januari. Voor de overige voltijdopleidingen meld je je uiterlijk op 1 mei aan.

Hogeschool Utrecht heeft zeven opleidingen met een numerus fixus. Omdat er bij deze opleidingen beperkt plek is, geldt er een selectieprocedure voor nieuwe studenten. Tijdens de selectieprocedure word je uitgenodigd voor een selectiedag in januari of februari. Deze dagen zullen zeer waarschijnlijk online plaatsvinden.

Een opleiding kiezen is niet heel makkelijk. Als ouder speel je een belangrijke rol bij de studiekeuze van je kind. Hoe help je je kind om een studie te kiezen die het beste bij hem of haar past?

Als je interesse hebt in een deeltijdopleiding ben je van harte welkom op één van onze (online) open avonden.

Neem contact met ons op