Na de zomer organiseren wij weer events om je te helpen met je studiekeuze. Of je nu al (bijna) zeker weet wat jij wilt gaan studeren of nog geen flauw idee hebt. Er zit zeker iets voor jou bij! Bekijk alvast de data op deze pagina. En maak gelijk een alert aan, dan krijg je bericht zodra je je kunt aanmelden.

Meeloopdagen

Ervaar een studiedag voor je begint

Meld je nu aan

Interactieve tour

Kom alvast virtueel rondkijken

Start de tour nu

Een studie kiezen: hoe dan?

Geen idee waar je moet beginnen?

Bekijk alvast wat tips

Data aankomende studiekeuze-events

Verspreid over het hele schooljaar kan jij deelnemen aan verschillende events die jou helpen bij het kiezen van een studie. Bekijk het aanbod en wanneer deze events plaatsvinden.

1 van 3

Een studie kiezen: hoe dan?

Wanneer je nog geen idee hoe en wat je moet kiezen, is een brede blik een goed startpunt. Daarom beginnen we van 2 tot en met 6 oktober 2023 met een aantal online voorlichtingen over onderstaande onderwerpen. Is dit iets te vroeg in het nieuwe schooljaar? Bezoek de voorlichtingen dan van 22 tot en met 26 januari 2024.

Bekijk in de tussentijd alvast de informatie op onze website.

2 van 3

Ontdek de opleidingsinhoud online

Zijn er een aantal opleidingen waarin je geïnteresseerd bent? Ontdek alles over de inhoud van de opleiding tijdens online opleidingspresentaties van 30 oktober tot en met 8 november 2023 of van 28 februari tot en met 8 maart 2024.

Docenten en studenten vertellen online wat je kunt verwachten tijdens de opleiding en beantwoorden vragen. Zo verdiep je je eenvoudig in meerdere opleidingen. En dat lekker vanuit je eigen huis.

3 van 3

Kom langs tijdens de open dag

Op 11 november 2023 is onze volgende open dag! Loop rond op onze campus en door de gebouwen en ervaar wat het is om op de HU te studeren. Er zijn weinig presentaties, want je gaat vooral praktisch kennis maken met de opleiding in workshops en proeflessen. Of je gaat zelfs aan de slag in een heus lab of kliniek!

Of bezoek één van de andere open dagen:

  • 25 november 2023: alleen voor opleidingen met een numerus fixus
  • 16 maart 2024
  • 6 april 2024

 

Kijk alvast mee tijdens een open dag-bezoek

Video afspelen
1:00
Een HU-student geeft je een plattegrond tijdens de open dag.

Veelgestelde vragen

Als je je hebt aangemeld voor de open dag, krijg je per mail een bevestiging met de locatie waar je moet zijn. Een overzicht van de HU-locaties vind je op deze pagina.

We willen zoveel mogelijk mensen de kans geven om onze opleidingen te bezoeken. Daarom vragen we je met maximaal twee personen (jij en één introducé) te komen.

In verband met de drukte raden we je aan om met de fiets of met het openbaar vervoer naar de open dag te komen. Bij halte C3 op Utrecht Centraal staan vanaf 8.15 uur speciale bussen klaar die je in ongeveer 20 minuten gratis naar onze locaties brengen.

Als je toch liever met de auto komt, kijk dan op www.vanAnaarBeter.nl voor de route naar het Utrecht Science Park. Let daar op de borden ‘Parkeren open dag HU’ en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. Parkeren op P&R Utrecht Science Park kost € 6. Alle andere parkeerplekken op het USP zijn gratis. Vanaf de parkeerplaatsen is het zo’n 10 à 15 minuten lopen naar onze gebouwen.

De HU-locatie in Amersfoort ligt dichtbij het station: het is ongeveer 9 minuten lopen naar ons gebouw aan De Nieuwe Poort 21. Parkeren kan betaald, op het parkeerterrein achter het HU-gebouw of in de parkeergarage van het winkelcentrum naast de locatie.

Neem je bevestigingsmail met daarin de QR-code mee. Deze wordt gescand bij de ingang. Je kunt de mail gewoon op je telefoon laten zien. Printen is niet nodig.

De open dag op locatie bestaat uit 3 tijdsblokken waarin je een opleiding kunt bezoeken. De opleiding geeft ieder blok dezelfde informatie. Verspreid over de open dag kan jij dus bij 3 verschillende opleidingen langsgaan. Jij stelt je eigen rooster samen tijdens je aanmelding. En heb je tijd over of een blok leeg gelaten? Loop dan gerust rond om het gebouw en andere opleidingen te ontdekken.

De 3 tijdsblokken zijn:

  • Blok 1: van 9.30 tot 11.00 uur
  • Blok 2: van 11.30 tot 13.00 uur
  • Blok 3: van 13.30 tot 15.00 uur

Is een opleiding vol? Kijk dan eerst of er nog ruimte is tijdens een ander blok.

Om coronabesmettingen zoveel mogelijk te voorkomen, hanteren we een aantal basismaatregelen:

  • blijf thuis als je corona(klachten) hebt
  • hoest of nies in je elleboog
  • was je handen vaak

We volgen hierbij de adviezen van de rijksoverheid.

De meeste events worden meerdere keren aangeboden. Kijk dus eerst of je je voor een ander moment kunt aanmelden. Lukt dat niet? Neem dan contact met ons op via info@hu.nl.

De events worden niet opgenomen, je moet dus goed opletten! Sommige opleidingen sturen na afloop wel de powerpointpresentatie door, zodat  je alles nog even na kunt lezen.

Heb je de opleidingsinformatie op de website doorgelezen en heb je nog vragen over de inhoud van de opleiding? Mail je vraag naar info@hu.nl, bel met 088 481 81 81 (werkdagen tussen 9.30 en 16.30 uur) of app naar  06 34101698. Wij helpen je graag verder.

De aanmelddeadline voor voltijdopleidingen met een numerus fixus is 15 januari. Voor de overige voltijdopleidingen meld je je uiterlijk op 1 mei aan.

Hogeschool Utrecht heeft zeven opleidingen met een numerus fixus. Omdat er bij deze opleidingen beperkt plek is, geldt er een selectieprocedure voor nieuwe studenten. Tijdens de selectieprocedure word je uitgenodigd voor een selectiedag in januari of februari. Deze dagen zullen zeer waarschijnlijk online plaatsvinden.

Een opleiding kiezen is niet heel makkelijk. Als ouder speel je een belangrijke rol bij de studiekeuze van je kind. Hoe help je je kind om een studie te kiezen die het beste bij hem of haar past?

Als je interesse hebt in een deeltijdopleiding ben je van harte welkom op één van onze (online) open avonden.

Neem contact met ons op