In de bachelorleergang Digital Transformation doe je benodigde kennis en vaardigheden op die je voor deze rol nodig hebt. Je verdiept je in nieuwe innovaties. Welke gaan het maken en welke niet? Hoe schat ik de waarde in van nieuwe technologieën voor mijn organisatie? Hoe transformeer ik mijn interne processen en digitaliseer ik deze? Wat is de impact op het business model van de organisatie? Allemaal vragen die je kan beantwoorden na deze leergang.

Digitaliseren en klant- en innovatiegedreven gaan werken om operationele processen te transformeren. Dit zijn kernbegrippen als het gaat om Digital Transformation. Een noodzaak voor elke organisatie die vandaag de dag niet ingehaald wil worden door de Uber’s en Airbnb’s van deze wereld. De adaptieve organisatie die inspeelt op trends en ontwikkelingen is essentieel om als organisatie te overleven. IT is niet meer ondersteunend aan het primaire proces, maar is het primaire proces geworden.

Online open avonden

Bezoek onze online open avonden tussen 28 mei en 7 juni. Wij staan klaar voor jou en je vragen.

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Handig om te weten

Aanmelddeadline 2 weken voor startdata
Startmoment September, november, februari en april
Lesdata De lessen worden afwisselend op vrijdagmiddag/-avond en zaterdag aangeboden
Studie-investering 15-20 uur, inclusief colleges
Kosten

€ 9950 (vrij van btw)

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.
Locatie Utrecht Science Park
Diploma Hbo-leerlijn certificaat met vermelding van de studiepunten (60)

Opleidingsinhoud

De bachelorleergang Digital Transformation bestaat uit de volgende vier modules:

 • ICT & Innovatie
 • Business Proces Management
 • Service Design

Keuze uit de modules:

 • Business systems
 • Projectmanagement

De klassikale lessen vinden plaats op afwisselend vrijdag en zaterdag. Je maakt in je eigen beroepspraktijk een beroepsopdracht waarbij je de theorie koppelt aan jouw eigen praktijk. Elke module sluit je af met een schriftelijke toets, het beroepsproduct en een assessment.

Toelating

Om de bachelorleergang Digital Transformation te kunnen volgen, heb je minimaal een havo-/mbo-4 diploma en drie jaar relevante werkervaring nodig. Toelating vindt plaats na een intakegesprek.

Docenten

De docenten van de bachelorleergang Digital Transformation werken allemaal in de beroepspraktijk.

Na deze opleiding

Wil je na de leergang verder studeren? Stroom dan in bij de deeltijd bachelor HBO-ICT. De modules die met goed gevolg zijn afgelegd, kunnen ingezet worden als vrijstelling binnen de huidige bacheloropleiding.

Tijdens de leergang wordt gewerkt aan de volgende competenties: Creatief problemen oplossen, Communicatie, Ethiek en Samenwerken.

De opleiding maakt deel uit van de NVAO geaccrediteerde deeltijd bacheloropleiding HBO-ICT van de HU. Ben je na deze leergang nog niet uitgeleerd? Dan kan je zonder vertraging doorstromen in de bacheloropleiding. Neem voor meer informatie contact op met de programmaleider.

Overige informatie

De Leergang Digital Transformation kost € 9950,- vrij van btw. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je ongeveer € 500 kwijt.

Waarom Digital Transformation bij de HU?

 • Blijf gefocust door modulair onderwijs

  Hogeschool Utrecht werkt volgens een modulair model. Door het modulaire karakter verdiep je je 10 weken in één thema waardoor je goed gefocust blijft.

 • Stroom door naar de degree-opleiding

  Wil je na deze leergang doorstuderen? Dan kun je eenvoudig doorstromen naar de deeltijd bachelor HBO-ICT

 • Kom verder in je carrière

  De HU geeft eigentijds onderwijs dat goed aansluit op de praktijk.

Deze opleiding is ook onderdeel van:

Direct contact

Vraag persoonlijk advies

Plan nu direct een vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek in. Tijdens dit gesprek gaan we in op jouw persoonlijke situatie en vragen.

Plan adviesgesprek in

Heb je nog vragen?