Wil jij je verder ontwikkelen binnen het onderwijs? Kies dan voor een studie van Hogeschool Utrecht, dé opleider voor onderwijsprofessionals. Bij ons vind je een breed aanbod aan praktijkgerichte opleidingen.

Volg deels online en klassikaal een volledige deeltijdbachelor- of masteropleiding, of juist een korte cursus of module. Jouw beroepspraktijk is het uitgangspunt. Je zet je nieuwe kennis en vaardigheden dus direct in op de werkvloer. Je ontwikkelt je niet alleen als onderwijsprofessional, maar versterkt ook je plek op de -gunstige- arbeidsmarkt. Weet je nog niet wat je wilt studeren? Lees meer over onze thema’s en ontdek wat er mogelijk is.

Hulp met je keuze

Twijfel je nog of leraar worden iets voor jou is? Vul onze keuzehulp in en ontvang een passend advies.

Lees meer over leraar worden

Thema's binnen Vakgebied Onderwijs & Opvoeding

Inspelend op de actualiteit

De maatschappij vraagt veel van het onderwijs. Dat is daardoor constant in beweging. We actualiseren onze opleidingen doorlopend op basis van de laatste ontwikkelingen, samen met de onderzoeksgroepen Leren en Innoveren en Sociale Innovatie.

De combinatie van onderzoek en beroepspraktijk zorgt voor onderwijs van hoog niveau. Dat zie je ook terug in het docententeam. Onze docenten komen vaak uit de praktijk en zijn echte experts in hun vakgebied. Wat je bij ons leert, pas je direct toe in je werk.

Open avond

Behoefte aan meer informatie of persoonlijk studieadvies? Bezoek de open avond pagina voor de meest actuele informatie.

Vraag een lerarenbeurs aan!

Als leraar een opleiding volgen? Met een lerarenbeurs ontvang je een flinke vergoeding.