Wil je als spin in het web functioneren binnen je bedrijf? Zie je het als een uitdaging om de business en ondersteunende diensten op elkaar af te stemmen? En vind je het belangrijk dat, bij de introductie van nieuwe technologische systemen, de businessbehoefte voorop staat? Dan is de leergang Business Analist iets voor jou.

De bachelorleergang Business Analist bestaat uit de volgende vier modules:

 • Consultancy
 • Business Intelligence
 • Informatie- en procesmanagement

Keuzemodule:

 • Business process management
 • Data Integration and Interoperability

Online open avonden

Bezoek onze online open avonden tussen 28 mei en 7 juni. Wij staan klaar voor jou en je vragen.

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Handig om te weten

Aanmelddeadline 2 weken voor startdata
Startmoment September, november, februari en april
Lesdata De lessen vinden afwisselend plaats op vrijdag en zaterdag, samen met hbo-bachelorstudenten. Elke module kent vier of vijf lesdagen.
Studie-investering 20 uur per week (inclusief colleges)
Kosten

€ 9950 (vrij van btw)

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.
Deelnemers Geen minimum of maximum aantal deelnemers.
Locatie Utrecht Science Park
Diploma Certificaat met de studiepunten (60 punten)

Opleidingsinhoud

De bachelorleergang Business Analist is een deeltijdopleiding voor de professional die zich bezighoudt met kwaliteitseisen en afspraken over kritische prestatie-indicatoren. Een ICT organisatie levert deze aan interne en externe klanten op zowel strategisch als operationeel niveau. Centraal staat de vraag welke dienst of welk product tegen welke voorwaarden wordt geleverd.

In het programma volg je drie vaste modules en één van de twee keuzemodules.

 • Consultancy
 • Business Intelligence
 • Informatie- en procesmanagement

Keuzemodules:

 • Business process management
 • Data Integration and Interoperability
Modules

De klassikale lessen vinden plaats op vrijdag en zaterdag. Daarnaast werk je samen met mededeelnemers aan opdrachten. Elke module sluit u af met een schriftelijke toets en een assessment.

Je leert een goede Businessanalyse te maken en de behoefte van de business te vertalen naar operationele processen en bruikbare oplossingen. Hiervoor maak je analyses van de bedrijfsvoering en adviseer je waar deze beter georganiseerd kan worden met IT ondersteuning. Je houdt je bezig met de afstemming van de interne organisatie op de IT en vice versa.

Toelating

Om de bachelorleergang Business Analist te kunnen volgen, heb je minimaal een havo-/mbo-4 diploma en relevante werkervaring nodig. Toelating vindt plaats na een intakegesprek.

Docenten

De docenten van de bachelorleergang Business Analist werken allemaal in de praktijk. Daardoor kunnen ze zich goed inleven in de situaties waar jij in je werk mee te maken hebt.

Na deze opleiding

Na de bachelorleergang Business Analist beschik je over de benodigde theoretische kennis en vaardigheden om bedrijfsprocessen en informatiestromen te optimaliseren. Wil je na de leergang verder studeren? Stroom dan zonder vertraging in bij de bachelor HBO-ICT (NVAO geaccrediteerd).

Tijdens de leergang wordt gewerkt aan de volgende competenties: Creatief problemen oplossen, Onderzoek doen en Communicatie.

De opleiding maakt deel uit van de NVAO geaccrediteerde bacheloropleiding HBO-ICT van de HU. Ben je na deze leergang nog niet uitgeleerd? Dan kun je zonder vertraging doorstromen in de bacheloropleiding. Neem voor meer informatie contact op met de programmaleider.

Overige informatie

De bachelorleergang Business Analist kost € 9950,- vrij van btw.

In de opleiding zijn theorie en praktijk direct aan elkaar gekoppeld. Dit maakt de studie bijzonder effectief en levert voordelen op voor jou en je organisatie. Wel is een relevante werkplek vereist om de wisselwerking te creëren tussen het opdoen van kennis en delen van praktijkervaringen.

Lessen worden gecombineerd met de bachelor hbo opleiding. Een klas bestaat uit ongeveer 25 studenten.

Waarom Business Analist bij de HU?

 • Blijf gefocust met modulair onderwijs

  Hogeschool Utrecht werkt volgens een modulair model. Door het modulaire karakter verdiep je je gedurende 10 weken in één thema waardoor je goed gefocust blijft.

 • Stroom door naar de degree-opleiding

  Wil je na deze leergang verder studeren? Dan kun je zonder vertraging doorstromen naar de bachelor HBO-ICT

 • Kom verder in je carrière 

  Bij de HU krijg je eigentijds onderwijs dat goed aansluit op de praktijk.

Direct contact

hetty veenstra

Hetty Veenstra

Programmaleider

Deze opleiding is ook onderdeel van:

Veruschka Kavelaars

"In 1 jaar omgeschoold naar IT"

Veruschka Kavelaars (33)