Software is een kern van ICT. Er is dan ook veel vraag naar Software Developers die software kunnen bouwen. Software die mensen en bedrijven verder helpt. Wil jij zo'n software engineer expert worden? Dan is de duale opleiding HBO-ICT Software Development zeker iets voor jou.
Lessituatie

Als softwareontwikkelaar ga je aan de slag met het ontwerpen, bouwen en onderhouden van innovatieve softwareoplossingen. Tijdens deze duale opleiding leer je de nieuwste programmeertalen, werk je met geavanceerde softwareontwikkelingstools en krijg je inzicht in belangrijke IT-concepten zoals databasebeheer, cloud computing en kunstmatige intelligentie. Je gaat direct aan de slag bij een gerenommeerd bedrijf in de softwareontwikkeling. Door werk en studie te combineren doe je kennis en vaardigheden op waarmee jouw succesvolle carrière in software development kunt beginnen.

Vraag persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met ons op via duaal-sd@hu.nl. We helpen je graag verder!

Stuur direct een e-mail

Handig om te weten

Aanmelddeadline 2 weken voor je startdatum
Startmoment september
Lesdata 1 dag per week op de locatie van Hogeschool Utrecht, van 9.00-17.00. Tweede dag per week is een hybride dag (deze dag besteed je voor meetings, zelfstudie, voorbereidingen van tentamens, uitwerken van opdrachten etc. Workshops kunnen ook op deze hybride dag worden gepland)
Studie-investering Circa 25 uur per week
Collegegeld € 2530 (vrij van btw)
Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie Heidelberglaan 15 Utrecht
Diploma Bachelor of Science (BSc)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam B HBO-ICT
Croho-code 30020
beeld lessituatie
De opleiding

Werk aan de ontwikkelkant van ICT

Je leert software en apps ontwerpen, programmeren en testen, die aansluiten op de ICT-behoeften van het bedrijf. Je krijgt theoretische kennis over bijvoorbeeld codekwaliteit, programmeertalen (Java, Python, C#) en relationele databases.

Foto 2 personen in overleg met laptop
Carrièreperspectief

Er is veel vraag naar software developers

Specialisten die de techniek laten aansluiten op de vraag van de klant. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als front-end of back-end developer, softwareconsultant of UI designer.

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Je persoonlijke leerroute

Bij het uitvoeren van projecten wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van jouw eigen werkomgeving en de specifieke kansen en uitdagingen die je daar tegenkomt.

Wat kost een hbo-opleiding?

Ben je benieuwd naar de kosten voor de duale opleiding HBO-ICT Software Development? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je elk jaar ongeveer € 400 kwijt.

Waarom Software development studeren bij de HU?

  • Samenwerking met bedrijfsleven

    De opleiding is samen met CITA (Cloud IT Academy) opgezet om te voldoen aan de grote vraag van ICT-bedrijven. Alles wat je doet is praktijkgericht.

  • Actueel en up-do-date

    Door de samenwerking met IT-bedrijven is de inhoud van de opleiding altijd actueel en up-to-date.

  • Studeren en geld verdienen

    Door de perfecte combinatie van theorie en praktijk, leer en werk je tegelijk.

Interesse in de bachelor HBO-ICT Software Development?

Heb je nog vragen?