Toelating

Met een havo-, vwo- of mbo4-diploma ben je toelaatbaar tot onze opleiding Leraar wiskunde tweedegraads. Echter, een expliciete voorwaarde voor het succesvol doorlopen van onze lerarenopleiding is parate wiskundekennis op het niveau van havo wiskunde B.

Instroomeisen Leraar Wiskunde tweedegraads

Wanneer je een vooropleiding havo hebt zonder wiskunde B, dan moet je een havo wiskunde B certificaat halen bij een geaccrediteerde instelling. In alle andere gevallen ben je direct toelaatbaar.

Heb je mbo-niveau 4 afgerond? Dan moet je er zelf voor zorgen dat je je wiskundekennis aanvult tot het vereiste niveau van havo wiskunde B. Je maakt geen deficiëntietoets.

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het 21+ toelatingsonderzoek haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielinkexterne link en meld je meteen aan voor het onderzoek.

Heb je nog vragen of wil je weten hoe het studieprogramma er voor jou gaat uitzien? Je kunt zowel voor als na inschrijving een persoonlijk gesprek met een intakecoördinator aanvragen. Je bespreekt dan je wensen, motivatie, ambities en ervaringen. Deze worden gekoppeld aan de opleiding, zodat je alvast een beeld krijgt van de mogelijkheden die de deeltijdopleiding Leraar wiskunde tweedegraads je biedt. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om naar een open avond te gaan.

Voor vragen kun je direct contact opnemen met de intakecoördinatoren van deze opleiding: Els Boonstra of Barbara van Amerom, via intake.bachelorwiskunde@hu.nl.

Leraar Wiskunde, gebouw Padualaan 97

Interesse in de bachelor Leraar Wiskunde tweedegraads?

Vragen over de opleiding?