Alles is logistiek! We bestellen met z’n allen steeds meer online. Je online bestelling heb je vaak al snel in huis. En het liefst zo groen mogelijk. Ook bij de productie van apparaten kan het slimmer, sneller en duurzamer. Weet jij bijvoorbeeld waar grondstoffen vandaan komen, hoe een supply chain eruit ziet en hoe we met het afval omgaan? Bij de Associate degree Logistiek Management leer je hoe het allemaal in z'n werk gaat.

Associate degree bij de HU

Video afspelen
01:20
Still van promotiefilm Associate degree bij HU

De juiste producten op het juiste moment op de juiste plek afleveren: dat is het doel van logistieke processen. Daar komt veel planning en coördinatie bij kijken. Tijdens de opleiding leer je zelfstandig theorie en vaardigheden die nodig zijn om alles in goede banen te leiden. Je zet je nieuwe skills gelijk in, want al in het eerste halfjaar loop je drie keer stage bij verschillende bedrijven.

Aanmelden

Zin om te beginnen? Meld je aan!

Brochure van de opleiding

De belangrijkste informatie op een rij? In de brochure vind je alles over de opleiding in één handig document.

Tijdens de opleiding Logistics Management: voorbeeld van een praktijksituatie
Tijdens de opleiding

Leer logistieke processen aansturen

Jij gaat logistieke processen plannen, coördineren en verbeteren. Daarom bekijk je de gehele goederenstroom: van productie en distributie tot warehouse en retouren. Er is ook aandacht voor e-commerce en verbeterprocesmethoden.

Na de opleiding Logistics Management: aan het werk
90%

vindt een baan binnen 1,5 jaar

Na de opleiding

Aan het werk of doorstuderen?

Na twee jaar kun jij meerdere kanten op. Ga je werken als assistent logistiek manager bij een groot bedrijf, zorginstelling of evenementenorganisatie? Of studeer jij nog even door?

Toelatingseisen Ad Logistiek Management

Studeren na middelbare school of mbo?

Je kunt starten met de Ad-opleiding Logistiek Management als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt.

Studeren zonder diploma?

Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen (geschikt) diploma? Dan moet je een toelatingsonderzoek doen.

Is deze opleiding iets voor jou?

  • Je houdt van denken en doen

    Je gaat de uitvoering van logistieke processen plannen en coördineren binnen vakgebieden als supply chain management, productie, warehousing en transport. Je leert hoe je kunt monitoren en aansturen en binnen budget te blijven.

  • Je bent analytisch ingesteld 

    Binnen de logistiek is altijd ruimte voor verbetering en optimalisatie. Je leert logistieke processen te analyseren en oorzaken te achterhalen bij operationele problemen. Daarbij kun je op systematische wijze data gebruiken.

  • Je zoekt contact en probeert af te stemmen

    Wanneer je logistieke verbetervoorstellen hebt geformuleerd, moeten zowel de medewerkers op de werkvloer als het management die voorstellen zien zitten en ondersteunen. Voor jou geen probleem: je legt snel contact en kunt makkelijk schakelen.

Handig om te weten

Aanmelden t/m 1 mei
Startmoment September
Locatie De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Diploma Associate degree-diploma
Numerus fixus Nee
Croho-naam Ad Logistiek Management
Croho-code 80133

Vragen over de opleiding?