Vertel je graag verhalen of ontwerp je liever een app? Zie je jezelf wel voor de camera zitten? Of ben je nieuwsgierig naar de manier waarop communicatie wordt ingezet om mensen te beïnvloeden? Binnen onze Media, Communicatie & IT-opleidingen is er voor ieder wat wils. De gemeenschappelijke deler is dat je studeert in een interessegebied waar de ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen. Je leert de digitalisering te gebruiken om je doelgroep te bereiken en te activeren. 

Binnen Media, Communicatie & IT  heb je een aantal richtingen. Welke wordt het voor jou?

Studenten over het interessegebied Media, Communicatie & IT

Video afspelen
2:22

Media

Zit jij bovenop het nieuws, ben je creatief, nieuwsgierig en vasthoudend? Vertel je graag verhalen en vind je het leuk om je vast te bijten in een onderwerp? Dan zit je op je plek bij Journalistiek. Maar er is meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van evenementen livestreamen, een podcast maken of het prototype van een app ontwikkelen? Dat leer je bij Communication and Multimedia Design en bij Digitale Techniek en Media.

Opleidingen binnen Media

Communicatie

Bewust en onbewust communiceren we de hele dag. In onze Communicatie-opleidingen leer je hoe je dit doelgericht aanpakt. Taal speelt daarin een cruciale rol en is echt jouw ding! Je creëert content voor social media en live communicatie en denkt strategisch na over de inzet van communicatie. Zodat jouw communicatie, mensen en organisaties inspireert. En ook organiseren, het werken in teams en pitches of presentaties verzorgen passen in jouw straatje. Door te werken aan opdrachten voor echte opdrachtgevers word jij een echte communicatiespecialist.

Opleidingen binnen Communicatie

IT

Heb jij interesse in de nieuwste technologische ontwikkelingen en de manier waarop IT een rol speelt in ons dagelijks leven? Dan zijn de opleidingen van IT de moeite waard om verder te verkennen. Als student aan onze opleiding maak je kennis met de uitdagingen in dit vakgebied. Denk aan privacy-issues, cybersecurity en de werking van algoritmen. Daarnaast leer je veel concrete skills zoals ontwerpen en programmeren. Zoals je weet, staat het bedrijfsleven te springen om mensen met een passie voor IT. Wij helpen jou graag om een echte IT professional te worden.

Opleidingen binnen IT

Heidelberglaan 15, binnen aanzicht, trappen binnenkomst

Kijk alvast rond in de gebouwen

Hoe groot is zo’n lesgebouw eigenlijk? Hoe zien de lokalen eruit? En waar haal je iets te eten? Het antwoord op deze en andere vragen krijg je als je de virtuele tour doet. Luister naar de ervaringen van een HU-student, kijk filmpjes en VR-foto’s en laat je hersenen kraken, want je kennis wordt op de proef gesteld.

Start de virtuele tour

Heb je nog vragen?