De juf van groep 7 die zo geweldig kon voorlezen. Of de wiskundeleraar die zelfs de moeilijkste sommen nog goed kon uitleggen. Word jij zoals jouw favoriete leerkracht of wil je niet voor de klas? Wat dacht je dan van tolk Nederlandse Gebarentaal? Of help kinderen veilig en gezond opgroeien met de opleiding Pedagogiek. Voor wie maak jij straks het verschil?

Studenten over het interessegebied Onderwijs & Opvoeding

Video afspelen
2:17

Hulp met je keuze

Twijfel je nog of leraar worden iets voor jou is? Vul onze keuzehulp in en ontvang een passend advies.

Lees meer over leraar worden

Basisonderwijs

Van verlegen kleuter tot zelfverzekerde achtstegroeper: kinderen maken op de basisschool een grote ontwikkeling door. Ze leren er lezen, schrijven en rekenen én ontwikkelen zich ook enorm. Wil jij een belangrijke rol spelen in het leven van jonge kinderen en vind je het leuk om kennis over te dragen? Dan is de (academische) pabo of pabo sportklas iets voor jou.

Nederlandse Gebarentaal

Om communicatie tussen doven en mensen die geen gebarentaal kunnen te faciliteren, zijn professionals zoals tolken en leraren Nederlandse Gebarentaal (NGT) nodig. Wil je hierover meer weten en leren? Kies dan voor de hbo-opleiding Leraar Nederlanse Gebarentaal of AD Schrijftolk bij de HU. Je leert de taal en volgt vakken op het gebied van didactiek en dovenstudies.

Pedagogiek

Wil je kinderen en jongeren helpen goed, veilig en gezond op te groeien? Ben je sociaal en kun je goed luisteren? Je bent nieuwsgierig naar wat iemand drijft, naar wat de oorzaak van gedrag is. Zonder vooroordelen kijk je naar verschillende stijlen van opvoeding en begeleid je ouders of leerkrachten. En als echt mensenmens word jij blij als je mensen verbindt en hen helpt in hun ontwikkeling.

Voortgezet onderwijs

In het onderwijs draait het niet alleen om de inhoud van het vak. Leerlingen motiveren, ze uitdagen, iets nieuws laten leren én ook iets van hen leren. Geen dag is hetzelfde als je voor de klas staat. Kies je voor een lerarenopleiding voortgezet onderwijs dan heb je de keuze uit 14 middelbare-schoolvakken. Een aantal kun je zelfs in het Engels volgen. Wat wordt het voor jou?

Kijk rond op de leslocatie

Alvast zelf zien in welk gebouw je les gaat krijgen? Laat je dan rondleiden door een HU-student. Je komt langs lokalen, luistert naar ervaringen en test je kennis met VR-foto’s.

Ontdek alle interessegebieden

Heb je nog vragen?