Tijdens de opleiding

In twee jaar werk je aan vraagstukken rond het verbeteren van organisaties. De opleiding is breed, zodat jij straks op verschillende plekken in een organisatie het verschil kunt maken.

Studenten aan het werk achter een computer

inhoud van de ad-opleiding bedrijfskunde

Samen met een aantal studenten werk je aan praktijkopdrachten. De theorie die bij de opdracht hoort wordt hier wekelijks op aangepast. Wij geven daarom minimaal ‘les’ en willen jou maximaal begeleiden bij het zelf uitzoeken van de stof. In de wekelijkse leerteambijeenkomsten staan competentieontwikkeling en vaardigheden centraal.

Gedurende het jaar maak je kennis met de verschillende aandachtsgebieden van bedrijfskunde, waarbij operationeel management, strategisch management, informatiemanagement en gedrag in organisaties centraal staan. Je past deze kennis direct toe in verschillende praktijkopdrachten.
 
In het leerteam ga je aan de slag met samenwerking, hoe je communiceert, hoe je Excel gebruikt en hoe je een stageplek bemachtigt.

In het tweede jaar ga je projectmatig aan de slag met bedrijfskundige vraagstukken. Tijdens je afstudeerstage leer je zelfstandig om een bedrijfskundig vraagstuk op te lossen en weet wanneer je hierbij om hulp moet vragen.

Een leerteam is aan het werk in de klas
  • 60%Praktijk
  • 40%Theorie

Contact

15
uur per week
  • 40%individueel werk
  • 60%Groepswerk

Zelfstudie

25
uur per week

    Meer weten over deze opleiding?

    Een Associate degree is een praktijkgerichte, tweejarige hbo-opleiding. Met een Ad-diploma vergroot je je kans op een baan, zonder meteen een volledige vierjarige bacheloropleiding te moeten volgen. Na een Ad-opleiding kun je alsnog doorstromen naar een bacheloropleiding en deze verkort doorlopen.

    Je leert op verschillende manieren:

    • praktijkopdrachten
    • stages
    • theoriesessies
    • leerteams
    • feedback en ontwikkelgesprekken
    • begeleiding

    Bij de opleiding Bedrijfskunde werken wij met programmatisch toetsen. Dat betekent dat wij een blok niet afronden met een schriftelijk tentamen, maar er zijn continue opdrachten en gesprekken. Je krijgt feedback over wat je nog moet ontwikkelen en aan het einde wordt het hele traject beoordeeld. Dus veel minder examenstress.

    Wil jij het beste uit jezelf en je studie halen? Volg dan naast je gewone onderwijs een HU-honourstraject. Kies een volledig programma of kom zelf met een idee. Met het HU-honourstraject heb je een streepje voor op de arbeidsmarkt.

    Je betaalt collegegeld. Ben je benieuwd hoeveel je moet betalen? Dat bereken je heel eenvoudig met de collegegeldmeter.

    Meer weten? Kijk op de pagina over Collegegeld en betalen.

    Aan het einde van je eerste studiejaar ontvang je een studieadvies. Dat advies kan inhouden dat je geschikt wordt geacht voor de opleiding, een verwijzingsadvies als een andere opleiding beter bij je lijkt te passen, of het advies om met de studieloopbaanbegeleider een studieplanning op te stellen.

    Het betreft hier geen bindend advies: je hoeft het advies niet op te volgen. Uiteraard gaan we ervan uit dat je het advies zorgvuldig weegt.

    waarom ad Bedrijfskunde studeren bij de HU?

    • Leren door te doen

      Tijdens deze Associate degree-opleiding leer je door echte werkzaamheden in de praktijk uit te voeren. Je zit dus niet de hele tijd met je neus in de boeken, maar gaat erop uit.

    • Geen piekbelasting door tentamens

      De opleiding zorgt voor een gespreide werkdruk. Je laat wekelijks op verschillende manieren zien wat je geleerd hebt en daarom is er geen tentamen nodig aan het einde van een periode.

    • Professionele begeleiding

      De docenten staan niet voor de klas te vertellen hoe het moet, maar zitten naast jou. Door jou te coachen, helpen zij jou in de zoektocht naar de juiste kennis en toepassing daarvan. Ook andere contacten uit het werkveld zullen aansluiten om jou optimaal te begeleiden.

    Ons HUA-gebouw aan de Nieuwe Poort 21 in Amersfoort

    Interesse in de Associate degree opleiding Bedrijfskunde?

    Heb je nog vragen?