Toelating

Overtuigd van de hbo-opleiding Commerciële Economie? Hieronder lees je alles over de instroomeisen.

Instroomeisen Commerciële economie

E&M Direct toelaatbaar
N&T Direct toelaatbaar
N&G Direct toelaatbaar
C&M Direct toelaatbaar

E&M Direct toelaatbaar
N&T Direct toelaatbaar
N&G Direct toelaatbaar
C&M Direct toelaatbaar

Je kunt starten met de opleiding Commerciële Economie aan Hogeschool Utrecht als je klaar bent met mbo (niveau 4).

Wil je meer weten? Kijk dan op de pagina over doorstuderen na mbo.

Heb je een Ad-diploma behaald binnen het economisch domein, en is deze NVAO geaccrediteerd? Dan kun je een verkort examenprogramma volgen bij Commerciële Economie. Je doet de opleiding in twee jaar (120 studiepunten). 

Op de website van de NVAO vind je een actueel overzicht van de Ad-opleidingen waarvoor dit van toepassing is. Staat je opleiding hiertussen? Meld je in StudieLink aan voor Commerciële Economie voltijd 'hoofdfase'. Bij de aanvang van de opleiding dien je bij de Examencommissie een verzoek in voor deze tweejarige route.

Heb je een afgerond Ad-diploma niet behorende tot bovenstaande lijst? Meld je in StudieLink aan voor Commerciële Economie voltijd 'propedeuse'. De examencommissie beoordeelt de verwantschap van je diploma met de opleiding Commerciële Economie voltijd. Op basis van deze verwantschap krijgt je een verkort examenprogramma met maximaal 90EC aan vrijstellingen. Je dient hiervoor een verzoek tot vrijstelling(en) in bij de examencommissie. De routemanager kan je helpen in dit proces.

Wil je meer weten over de aansluiting van jouw Ad-diploma en de mogelijkheden van jouw verkorte route? Neem dan contact op met instroomcoördinator Floor van Dam.

 

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de opleidingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het 21+ toelatingsonderzoek haalt. 

Om zeker te weten dat je de juiste opleiding kiest, doe je bij Hogeschool Utrecht een studiekeuzecheck. Zo verschijn je goed voorbereid aan de start.

Heb je nog vragen?

Volg ons