Snelle veranderingen in de samenleving zorgen voor dynamiek en complexiteit in het werkveld van professionals. Welke competenties zijn van belang om daarmee om te kunnen gaan en hoe kunnen deze geleerd worden? Hoe kan het onderwijs hieraan bijdragen? Het onderzoek binnen het kenniscentrum Leren en Innoveren helpt (aankomende) professionals en organisaties om zich te ontwikkelen voor de beroepspraktijk en de samenleving.

Leren en innoveren gebeurt bij LENI altijd in de driehoek onderzoek, onderwijs en de beroepspraktijk. We halen vragen op uit de beroepspraktijk en proberen hieraan bij te dragen met diverse onderzoeken.

LENI ziet onderwijs als een praktijk die ingezet kan worden voor professionals om generieke competenties te ontwikkelen. Daarbij gaat het niet alleen om beroepsgerichte opleidingen en scholing maar ook om funderend onderwijs: daar ligt de basis. Niet alleen formeel onderwijs (het geheel van georganiseerde en geïnstitutionaliseerde leerpraktijken) is van belang om de benodigde competenties te leren. Ook andere, alledaagse (werk)contexten, werkwijzen en instrumenten (informeel leren, leren als onderdeel van werken) kunnen professionals helpen om te leren.

Samenwerking

Wij werken samen met partners aan kennisontwikkeling over de complexiteit en dynamiek van de beroepsuitoefening. Bijvoorbeeld met professionals uit de beroepspraktijk, scholen en andere opleidingsinstituten. Heb jij een onderzoeksvraag die aansluit op leren, ontwikkelen en innoveren voor werk van nu en morgen? Neem dan contact op.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en meetups? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Kenniscentrum Leren en Innoveren