De opleiding

In de praktijkgerichte Master of Informatics – Applied Data Science in deeltijd leer je hoe je Data Science binnen de organisatie kunt toepassen. Je leert niet alleen hoe je data inzet om een product, dienst of proces te verbeteren, maar ook over privacy en de ethische aspecten van datagebruik. De Master of Informatics - Applied Data Science (MoI) besteedt aandacht aan Data Science, Business Analytics & Big Data, Data Mining & Exploration, Programming for Data Science, Machine Learning en Ethiek in de digitale wereld.

Master Data-driven Design

Inhoud van de Master of Informatics - Applied Data Science

De Master of Informatics - Applied Data Science bestaat uit 6 mastermodules: 4 vaste modules en 2 keuzemodules.

Het eerste jaar van het programma volg je vier mastermodules. De modules Onderzoeksvaardigheden en Professional Skills and Development volg je tijdens de hele studie. In het eerste jaar krijg je ook een persoonlijke coach.

Het tweede jaar bestaat uit twee mastermodules. In deze fase werk je aan je thesis. Hierin bewijs je dat je de beoogde competenties daadwerkelijk beheerst. Voor je thesis werk je aan een onderzoeksproject voor een opdrachtgever in jouw eigen werkomgeving of elders. De kennis die je hiervoor nodig hebt leer je in de module onderzoeksvaardigheden. Daarnaast krijg je persoonlijke coaching.

Wil je een losse module of leergang volgen?

Je kunt ook een of enkele leergangen (post-hbo) of mastermodule(s) los volgen. Na iedere mastermodule kun je besluiten om alleen je certificaat te behalen of verder te studeren voor de gehele master.

Bekijk de mastermodules
Bekijk de post-bachelorleergangen

De Master of Informatics docenten

De Master of Informatics - Applied Data Science staat onder inhoudelijke leiding van lector Pascal Ravesteijn en lector Marlies van Steenbergen. Samen met collega-lector Guido Ongena als hogeschoolhoofddocent, waarborgen ze de relatie tussen de master en de onderzoeksgroepen binnen de hogeschool.

De colleges worden voor een groot deel verzorgd door (gast)docenten uit het bedrijfsleven. Deze masteropleiding werkt onder meer samen met gerenommeerde organisaties, zoals Berenschot, Ordina, Business & Decision en Sogeti.

Pascal Ravesteijn, hogeschooldocent post-bachelorcursus Business models in a changing world, Hogeschool Utrecht.

Dr. ing. Pascal Ravesteijn

Lector Procesinnovatie en Informatiesystemen bij de HU

Pascal heeft een passie voor de mogelijkheden die IT biedt als driver van innovatie in de besturing en optimalisering van bedrijfsprocessen.

Naast zijn werkzaamheden voor Hogeschool Utrecht is Pascal voorzitter van het BPM-Forum, bestuurslid van ‘The International Information Management Association’ (IIMA) en editor van het wetenschappelijke ‘Journal International Technology and Information Management’ (JITIM).

Marlies van Steenbergen

Marlies van Steenbergen

Lector Betekenisvol Digitaal Innoveren bij de HU

Marlies richt zich op de twee onderzoeksgebieden architectuur voor digital smart services en data-analytics in life sciences.

Marlies heeft ruime ervaring op het gebied van enterprise architectuur. Ze begon haar loopbaan als onderzoeker aan het Dr. Neher Laboratorium van KPN en vervolgens informatie-architect bij KPN Telecom. Naast haar functie als lector is Marlies managementconsultant bij ICT-dienstverlener Sogeti Nederland. Op basis van haar jarenlange ervaring op het gebied van enterprise architectuur, helpt ze organisaties bij het inrichten en professionaliseren van hun architectuurfunctie.

Marlies is een van de grondleggers van DYA® en auteur van verschillende boeken over architectuur. Ze publiceert met grote regelmaat in vaktijdschriften en op wetenschappelijk gebied. Ook spreekt zij regelmatig op seminars en conferenties, geeft zij gastcolleges aan hogescholen en universiteiten en verzorgt zij architectuurtrainingen voor professionals.

Meer weten over deze opleiding?

De studiebelasting bedraagt circa 15 à 20 uur. Dit is afhankelijk van je persoonlijke leerroute, je ervaring en je leerstijl.

Blended learning is een mix van werkvormen waarin geleerd kan worden: klassikaal onderwijs, e-learning, zelfstandig leren, samen leren en leren in de praktijk. We bieden een rijke leeromgeving aan waarin je keuzes kunt maken ten aanzien van de wijze waarop geleerd wordt qua tempo, inhoud en plaats.

Deze opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO)externe link.

De Master of Informatics kost € 22.000. 

Je kunt ook losse onderdelen van deze master volgen:

Post-bachelorleergang (drie modules): € 10.500
Na het volgen van een post-bachelorleergang kun je voor € 12.750 doorgaan voor de volledige master.

Losse mastermodule: € 3.950
Na het volgen van een mastermodule kun je voor € 6.550 doorgaan voor de volledige post-bachelorleergang. Voor € 18.550 ga je door voor de volledige master.

Alle bedragen zijn vrij van btw en inclusief boeken en readers. Je vindt links alle relavante leergangen en modules op deze pagina.

Neem contact met ons op

Interesse in Master of Informatics - Applied Data Science?

Volg ons op LinkedIn